Van eenmalige kennis interventie tot organische cultuurverandering

Werkwijze MO 
Waar Mindfulness wetenschappelijk geprezen wordt om haar stressregulerende werking en de positieve effecten op werkdruk, emotionele intelligentie en aandachtsmanagement; leert ervaring dat eenmalige mindful business trainingen zonder onderhoud verwateren.

Voor gerichte aandacht, aanwezigheid en mogelijkheid tot bewuste actie heeft het brein training nodig. Mindfulness is de gezonde basis voor
bewust werken & ontwikkelen van waaruit focus, verbinding, creativiteit, werkplezier en wijze actie met oog voor het grotere geheel ontstaat.

Onderhoud en Borging in de cultuur is van belang om werkelijk ruimte te geven aan Aandachtstraining en Mindful Werken. Organisaties, zoals Triodos, ING, Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en Effectory omarmen Mindfulness als onderdeel in de L&D programma’s.

MO start in de meeste organisaties met een informatie workshop voor de beslissers in de organisatie. ( HR/Management) en/of direct laagdrempelige Informatie Workshop "Mindful Basic's" waaraan iedere werknemer kan deelnemen, zodat het helder is wat mindfulness training omvat en wat de resultaten zijn onderbouwd met neurowetenschappelijk inzichten.

“When we get too caught up in the busyness of the world, we lose connection with one another – and ourselves.”
– Jack Kornfield

Basis Modules
Na deze workshop kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor één van de twee Basis Modules waarin over een periode van 8 weken getraind wordt middels 2 individuele sessies, 4 groepssessies, 2 praktische collectieve mindful @werkopdrachten en buddysessies.

Onderhoud en verdieping
Na het volgen van een basismodule kan ingeschreven worden op een Verdiepingsmodule. Maandelijks komt een groep bijeen om de aandacht te stabiliseren en het bewustzijn te verdiepen en verruimen. Inspiratie op een specifiek thema en de deur uit met nieuwe inzichten en opgefriste
motivatie. Naarmate we langer trainen kunnen er meerdere Verdiepings Modules lopen en kunnen medewerkers aan sluiten daar waar interesse en behoefte ligt. Een deelnemer conformeert zich aan een Module van 4 sessies en in samenspraak wordt gekeken in welke mate de individuele coaching nog nodig is naarmate de training vordert.

“Look at other people and ask yourself if you are really seeing them or just your thoughts about them.”
– Jon Kabat-Zinn

Middels een continu aanbod van Basis en Onderhouds Modules worden de medewerkers blijvend gemotiveerd en geïnspireerd om mindful te werken. Dit komt ten goede aan gezondheid, werkplezier en persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers en de organisatie.

Naast dit aanbod bieden wij een Leiderschapstraining, een Teamjourney en een Mindful  Organisatie Ambassadeurs programma.

“Mindfulness means being awake. It means knowing what you are doing.”
– Jon Kabat-Zinn

Meer dan 30 jaar Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat beoefening van Mindfulness uitgroeit tot:

  • Duurzaam verbeterde reactie op stress
  • Stressvolle gebeurtenissen worden als minder stressvol ervaren
  • Minder negatieve gedachten en minder egocentrisch denken
  • Een blijvende daling van het afdwalen van de geest
  • Betere focus en meer aanwezig zijn; tijdens het werk en in rust
  • Meer regie over persoonlijke patronen en impulsen

Startpunt
Kennis, wetenschap + proeverij
Workshop voor Beslissers ( HR/MT)
en/of
Workshop voor alle Medewerkers + Onboarders

De Training 
Keuze uit 2 Basis Modules
Keuze uit 6 Onderhoud & Verdiepings Modules 

Alternatieve vormen:
De klassies Mindfulness@Work training
Moeiteloos Leiderschap
Teamontwikkeling
Individuele Training & Coaching

Borging & Bedding
Jaarprogramma Mindful Ambassadeurs

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *